Am printat cu DTF L1800 pe rola :))

Etichetat: , , ,

Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Autor
    Mesaje
    • #9528
      Sergiu
      Sergiu
      Keymaster

      Am avut nevoie de niste imprimeuri de 26×26 cm, care nicicum nu se incadrau eficient pe niciun format conventional. Singurul format in care se incadreaza este cel A3, dar se risipeste foarte foarte multa coala din cauza asta, asa ca am cautat o varianta mai eficienta ( clar ar fi fost mai rapid sa printam pe coli decat sa experimentam atata, dar rezultatul este unul, promitator).

      Asa ca am cumparat o rola de folie de 30cm latime ( deci latura mica de la coala A3) si am facut monstruozitatea asta :))

      Am folosit suportul de rola de la Epson P600 si bara cu flansele de la Roland :)) Nu de alta dar prinderile de rola de la epson sunt la diametru prea mic pentru rola de dTF, poate voi face un set de flanse printate 3D pentru rola respectiva.

      AcroRip permite un proiect extra lung, nu am incercat sa vad cat de lung, dar am printat 2 “coli”, una de 11cm si una de 145 cm fara stres, doar timpul de rip a crescut semnificativ ( undeva la 3-4 minute pe computerul pe care il folosim noi, poate pe un computer mai performant este mult mai rapid).

      2 probleme am intuit inainte de a incepe:

      1- ce se intampla cand termina de printat?  imprimanta nu se opreste pur si simplu, ci evacueaza hartia, dar cum e coala, cum sa fac sa nu o scoata pe toata??

      2- cum fac sa derulez coala inapoi, afara din imprimanta, pe unde a intrat?

      Am luat legatura cu AMD, le-am zis de ideea miea stupida :)) si ne-am sfatuit. Mi-au explicat cum sa dau jos panoul lateral din stanga imprimantei, pentru a avea acces la rotile dintate, cu ajutorul carora puteam derula rola; si asa am rezolvat problema nr 2.

      Pt problema nr1, am folosit o solutie mult mai primitiva… put si simplu ii opresc alimentarea :)) Am pus imprimanta intr-o priza cu buton ON/OFF si cand se termina fisierul de printat, opresc priza.

      Surprinderea mea a fost vis-a-vis de simplitatea procesului de “finalizare” a printului, adica efectiv termina de printat si direct evacueaza hartia… daca nu eram fix langa imprimanta cand a terminat, in cateva secunde ar fi derulat foarte mult din rola :))

      Cea mai stupida situatie a fost si este in continuare, faptul ca L1800 are probleme serioase cand trage hartia, mai exact, trate o coala si apoi o tot scoate afara, si apoi trage alta si o scoate si pe aceea si tot asa … Na, cu rola, asta e o problema foarte grava :))

       

      Va las aici 2 fotografii pentru a vedea cam ce am reusit sa improvizez, printurile au iesit perfect si risipa de coala a fost minima!

      Desigur, vine si un video cu tema asta, dar daca aveti sugestii despre cum as putea cizela tot procesul, mi-ar palcea sa va citesc ideile!

    • #9790
      FabricaDeTricouriRO
      FabricaDeTricouriRO
      Participant

      Am văzut filmulețele voastre cu printatul pe rolă. Mai ai noutăți ca procedură la oprire și derulare? Parca ai zis intr-un video ca se opreste singură, acum.   Vreau și eu suport de rolă.. de unde iau sau pot sa printez 3D ceva. De flanșe chiar e nevoie? Rola nu se desfășoară bine direct pe ax?

    • #9791
      FabricaDeTricouriRO
      FabricaDeTricouriRO
      Participant

      Am un sfat pentru ca L1800 sa nu mai facă figuri la trasul hartiei. Pune un carton în spate de latimea A3. Poate fi și mai scund, dacă folosesti rolă bănuiesc ca te incurcă inaltimea.

       

       

       

Vezi 2 fire de răspunsuri

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Am printat cu DTF L1800 pe rola :))
Pe site nostru, construit în wordpress, folosim cookies pentru a-ți îmbunătății experiența în timpul navigării. Continuân navigarea pe seraprint.ro, accepți din oficiu politica de protecție a datelor.
Citește mai multe
preloader