Baiu cu DTF greu de desprins de pe folie

Vezi 6 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #7867
   Fabrica De Tricouri
   Fabrica De Tricouri
   Participant

   La ce parametru ar trebui sa umblu daca transferurile DTF, dupa ce se racesc, sunt greu de desprins? Am testat cu coacerea, fara concluzii clare. Pudra de la AMD, cerneala Kodak, printerr L1800.
   Printez, astept cateva minute sa nu mai fie lucioase, le pudrez si scutur bine, coacere in cuptor electric pe o tablă dreaptă groasă, la 100-120 grade. 1-2 minute in functie de incarcare model. Dupa 120 grade se increteste folia. Coapte mai mult se ingalbenesc. Coapte mai putin oare? Desi inca mai iese abur/fum? O sa iasa ulei din ala nears daca nu sunt coapte bine.
   Incotro ati lua-o cu testele?

  • #7871
   Sergiu
   Sergiu
   Keymaster

   Salut! sunt multe variabile aici, ( noi folosim si pudra si cerneala de la AMD deci sigur sunt ceva diferente.
   Noi lasam la uscat printurile mai mult, si cate 2-3 ore in functie de cum lucram. Le pudram si le scuturam bine sa cada surplusul. La coacere: daca se ingalbeneste stratul de pudra, ala e ars, e prea copt. Incepe cu temperaturi mai mici, e de experimentat in functie de cuptor si consumabile. Incepe cu o temperatura mai scazuta, pe la 90 de grade si 1:30 secunde. Vezi de acolo, eventual mai cresti nitel temperatura, sau timpul in functie de cum arata. Dar repet: este de experimentat!

   Noi avem parametrii de coacere: 1:30secunde la 130 grade.

   Multa bata, sa ne tii la curent!

  • #7931
   Fabrica De Tricouri
   Fabrica De Tricouri
   Participant

   Când termin cerneala asta o sa trec pe AMD, să văd dacă e și de la asta. Deși modul de uscare e cel suspect, inca. A fost ocazie in care s-a luat usor, deci se poate.

   Transferul la mine nu se face la 130 grade cum zice AMD, de unde e pudra adeziva. Doar 150-160 merge.

  • #7933
   Sergiu
   Sergiu
   Keymaster

   Poti inlocui cerneala daca vrei sa incerci cu cea de la AMD. O extragi pe toata prin damperi si pui alta. Foliile de unde sunt, le lasi suficient la racit inainte de a le da jos dupa presare?

  • #7977
   Joker
   Joker
   Participant

   Eu le coc dupa cum a zis AMD in clipurile de pe youtube, 90 grade 8 minute si ies perfecte, cerneala si pudra de la AMD, nu am vrut sa experimentez cu temperaturi mai mari si timpi mai mici daca merge asa, cum zic americanii, daca ceva merge de ce sa il repari. probabil si cerneaza conteaza mult, nu doar pudra

  • #8707
   FabricaDeTricouriRO
   FabricaDeTricouriRO
   Participant

   Am revenit cu o lamurire, ca intre timp am mai aflat ceva. Eu am luat de la AMD si format A3 si format A4 la folii DTF.

   Foloseam in special A3. S-a intamplat sa fac un print in aceeasi zi pe ambele formate. Ce sa vezi… A4 se desprinde usor, A3 la fel de greu ca pana acum! Sunt la setul nr. 7 de 50 buc. de A3, va dati seama cat chin si cateva printuri stricate dintre ele.
   Concluzia mea e ca folia A3 a fost diferita de cea A4 bună, acelasi furnizor, aceeasi dată de cumpărare.

   • #8710
    Joker
    Joker
    Participant

    Dar cu AMD ai discutat treaba asta cu desprinsul greu? Poate le poti cere sa iti trimita o coala A3 printata de ei sa vezi cum este.

    • #8712
     FabricaDeTricouriRO
     FabricaDeTricouriRO
     Participant

     Inca nu am apucat sa le zic. Sunt cumparate in octombrie 2022, cam asa… si ieri am facut printul asta despre care am scris.

     Mai clar decât testul meu, printate la fel, uscate la fel, nu exista. E probabil alt furnizor chinez sau un lot mai nasol. Ati luat A3 de la ei si a fost ok?

     • #8714
      Joker
      Joker
      Participant

      Nu, eu folosesc doar A4, dar ziceai de cerneala aia kodak, poate cerneala e problema si nu folia, daia ziceam sa le ceri una printata de ei cu cerneal alor, eu daca as avea problema asta asa as face, daca si cu cerneala lor e la fel zic pot sa dau vine pe folie in totalitate, dar daca cu cerneala lor e ok atunci cerneala kodak nu e compatibila cu folia, pana nu testeti toate posibilitati nu poti fi sigur

  • #10008
   FabricaDeTricouriRO
   FabricaDeTricouriRO
   Participant

   Am luat si la rola si e cea mai buna la desprindere, aceeasi experienta de zicea si Sergiu. M-am oprit la 5 minute 100 grade drept combinatie pentru coacere.

Vezi 6 fire de răspunsuri

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Baiu cu DTF greu de desprins de pe folie
Pe site nostru, construit în wordpress, folosim cookies pentru a-ți îmbunătății experiența în timpul navigării. Continuân navigarea pe seraprint.ro, accepți din oficiu politica de protecție a datelor.
Citește mai multe
preloader