Laser sau inkjet?

Vezi 2 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #9270
   Avatar
   matyi16
   Participant

   Salut,

   Ce recomanzi pentru printarea invitaților? Am văzut că voi printati pe inkjet, ați încercat și cu Minolta?
   Nu știu ce să aleg între epson P700 și Konica Minolta C224E (second hand)

   Te rog frumos dacă poți să mă ajuți pe tema asta?

  • #9272
   Sergiu
   Sergiu
   Keymaster

   Cea mai buna unealta este cea pe care o ai! Noi folosim InkJet pentru ca ne este mult mai usor si eficient ( asta si cand aveam minolta).  Acum ca nu mai avem laser on site, clar folosim InkJet in continuare. Diferentele sunt multe intre Laser si InkJet, in functie de hartia pe care o folosesti.

   Noi folosim in mare parte hartie texturata, mata pe care o cumparam la coli de 70×100, care intra direct in Epson, fara a fi nevoie sa le debitam, deci ne este super comod sa printam pe colile respective si sa le debitam dupa.

   La hartia mata si mai ales cea texturata, pe laser ies culori mai vii decat pe ink jet.

   Pe hartia DCM, nu se poate printa cu InkJet decat cu laser.  Sau pe hartie gold sau sidefata, e mai dificil de printat cu InkJet … conteaza tare mult pe ce printezi, nu neaparat cu ce printezi, asa ne alegem noi cel mai bine aparatura, in functie de materialu pe care dorim sa-l folosim.

   Cu minolta-ul nostru era mai dificil nitel si mai ineficient de printat invitatii, pentru ca erau putine de printat ( pentru ce tip de imprimanta era) si era sincer prea multa bataie de cap cu imprimanta respectiva pentru a printa invitatii. Printam cu ea doar invitatii pe hartie ce nu mergea in Epson.

   Cu seria C nu am avut tangente, deci nu stim cat de anevoios sau eficient ar fi de printat invitatii, nu putem sa ne dam cu parerea. Dar am vazut pe multi care printeaza invitatii pe imprimante laser, cu hartie direct debitata la dimensiunea finala. Aici e o uzura tare aiurea pe cilintri si cuptorul imprimantei. Sa zicem ca imprimanta poate printa pe A3 si tu printezi pe 13×18 cateva mii de hartii groase; cand vei printa ceva hartii mai mari de 13×18, vei vedea niste linii, pe unde s-ar fi incadrat 13×18 🙂 Asta e o uzura neuniforma pe cilindri si cuptor. Si acolo cel mai ok e sa fie hartia debitata la dimensiunea maxima de print a imprimantei.

   Consumul de cenreala si tonner la invitatii, este unul nesemnificativ, chiar neglijabil, pentru ca este acoperire foarte mica. Iar diferenta la costurile de productie, nu tare vad unde ar fi mai avantajoasa.

   Asadar, ca o concluzie, alegeti mai bine tipul de hartie pe care vreti sa il folositi, dimensiunile la care vreti sa lucrati si apoi sa va orientati spre o imprimanta anume.

    

  • #9275
   Avatar
   matyi16
   Participant

   Woow

   mulțumesc tare mult pentru răspuns detaliat, și timpul acordat.
   Mă mai gândesc puțin, dar probabil o să-mi iau o imprimanta laser C224e, sau pe modelul mai nou C258.

Vezi 2 fire de răspunsuri

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Laser sau inkjet?
Pe site nostru, construit în wordpress, folosim cookies pentru a-ți îmbunătății experiența în timpul navigării. Continuân navigarea pe seraprint.ro, accepți din oficiu politica de protecție a datelor.
Citește mai multe
preloader