Print pe 2 fete

Vezi 3 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #9332
   Avatar
   itdoctor.ro
   Participant

   Buna. Am o mica problema. Trebuie sa fac niste sonete printate pe 2 fete. Am incercat cu epson l805, cu p700 dar nici unu nu suprapune imaginile cand intorc poaia. Cateodata iese mai bine, cateodata iese cu diferenta si de 4 mm pe cele 2 parti a paginii. Cu p700 iese mai bine dar nici cu aia nu e ce trebuie. Ca si foaie am incercat cu carton de 250 gr, si satin de 300 gr dar nici cum nu e bine. Voie cum faceti cand trebe in ablele fete?

   Cred ca nu ia imprimanta exact la fel drept foaia de fiecare data sau nu stiu. In photoshop am facut asa ca incap 2 bucati pe un A4, am facut o linie de marcaj in stanga si la 2.5 cm sus si jos, pentru ca atunci cand intorc sa fie la fel marginile in ambele capete. Dar nicicum nu iese cum trebuie.

  • #9334
   Sergiu
   Sergiu
   Keymaster

   Salut! Pt fata+verso mereu e dificil cu imprimantele astea cu ghidaje “simple”. Au prea multa toleranta pentru asa ceva din pacate.

   Ce poti face e sa printezi pe o hartie nitel mai mare, gen SRA4 cu zona de bleed si apoi sa tai la dimensiunea de A4. Asa se face cu orice la o tipografie. Carti de vizita, flyere, afise … toate se printeaza pe coli mai mari si apoi se taie la dimensiunea corecta. Secretul este in zona de bleed, fara aceea, te chinui de iti sar capacele si faci super multa risipa.

    

   Multa bafta!!

  • #9341
   Avatar
   itdoctor.ro
   Participant

   Dar problema e ca nu e pagina A4 full. Sunt puse 2 bucati pe o foaie. In program sunt puse exact unu peste celalalt, spatele are margini mai mari ca atunci cand il tai cu imaginea din fata, spatele sa nu aiba margine alba. Dar sunt decalate tare cele 2 parti

   • #9370
    Sergiu
    Sergiu
    Keymaster

    Daca decalajul este sistematic, adica apare la fel de fiecare data, tine cont de acesta cand faci asezarea elemntelor in proiect. Adica pune pe o parte in asa fel incat sa ti se suprapuna bine cu cealalta parte. Efectiv sa iti faci proiectul decalat. Dar si in cazul acesta, lasa-ti zona de bleed! Din ce vad, pare ca ai text si elemente foarte aproape de margine.

  • #9372
   Avatar
   itdoctor.ro
   Participant

   Am cam gasit buba. La epson l800/805 si categoria asta roata de cauciuc care trage hartia e in capat si intr-un singur punct. In mijloc nu au putut pune ca atunci nu ar lua foaia mai mica decat jumate din A4. Deci trebuie imprimanta care ori e doar A4 ori are mai multe role . Am un hp photosmart care are rola in mijloc pentru A4 si aia cand ia foaia il trage drept si e aproape perfect suprapusa. In plotter cand pun foaia mare pe rola si il pun drept automat dispare eroarea cand ia foaia din tava. Deci in HP care are in mijloc cauciucul, la laser iar majoritatea au in mijloc doar ca satin cu aia nu pot printa, sau de pe rola trebuie printat. Cam astea sunt solutiile. Am zis ca scriu aici ce solutii am gasit, ce rezolvari si care e cauza ca poate ajuta pe cineva. Urmeaza sa fac comanda de satin pe rola si asa cred ca o sa mearga. Ms de raspuns

Vezi 3 fire de răspunsuri

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Print pe 2 fete
Pe site nostru, construit în wordpress, folosim cookies pentru a-ți îmbunătății experiența în timpul navigării. Continuân navigarea pe seraprint.ro, accepți din oficiu politica de protecție a datelor.
Citește mai multe
preloader