Personalizare de haine și obiecte pentru începători

Fie că dorești să printezi sau să personalizezi, vei avea nevoie de multă aparatură și materie primă pentru fiecare.

Îți lăsăm aici o listă detaliată cu ce recomandăm, link-uri afiliate și eventual ce folosim noi pentru produsele pe care noi le oferim. 

Cutter Silhoutte Cameo

Fie că am dorit să personalizăm simple tricouri, hanorace sau sacoșe, a fost un aparat ideal pentru noi inclusiv pentru a tăia vinyl pentru mașini, geamuri sau alte aplicații specifice. 

Mic, ușor și foarte versatil, este foarte prietenos cu începătorii, noi neștiind absolut nimic despre acest domeniu în momentul în care l-am achiziționat. Am ajuns să-l folosim mai bine de 2 ani și să punem bazele solide a unui business de personalizare. 

Îl poți achiziționa de aici

Cutter Cricut

O alternativă la Cameo, este acest Cricut Maker, care se află în aceeași gamă de preț și cu aproximativ aceleași funcții și capabilități. Noi nu am avut tangență cu acest aparat, dar fiind foarte similar cu Cameo, am decis să-l includem ca alternativă. Cricut Maker poate fi o alegere la fel de bună, diferențele fiind minore între acestea. 

Îl poți achiziționa de aici

Cutter MyCut

Dacă ai hotărât că ai nevoie de un cutter mai mare, fie după ce ai folosit unul mic precum cele de mai sus, fie că dorești din start un aparat mai profesional, acest MyCut de 1,2m poate fi o opțiune ideală. 

Poți folosi role mari, mult mai eficiente din toate punctele de vedere, iar opțiunea de tăiere pe contur, te va ajuta să faci etichete și stickere, mult mai estetice și versatile. 

Îl poți cumpăra de aici

În continuare, vei avea nevoie de o presă termică, pentru a transfera vinyl-ul pe haine!

Lăsăm mai multe variante, în ordine crescătoare a prețurilor.

Presă termică 5în1

Poate la început nu ești sigur că e pentru tine domeniul și nu dorești să investești prea mulți bani, pentru a experimenta. Uite aici cea mai ieftină presă cu care îți poți face treabă suficient de bine o vreme bună! 

O poți cumpăra de aici

Presă termică clasică

Nițel mai mare decât precedenta și mai robustă, aceasta a fost prima noastră presă! 

Am personalizat cu ajutorul ei sute de tricouri, hanorace și sacoșe, fără a avea nicio problemă ulterioară de calitate. O recomandăm cu drag, celor cu buget nițel mai mare. 

O poți cumpăra de aici

Presă termică

Dacă bugetul îți permite sau ești deja mai avansat și ești sigur că ai nevoie de o presă termică performantă, aceasta sigur îți va satisface toate nevoile, fără a avea nimic de reproșat la adresa ei! 

O poți cumpăra de aici

Presă FreeSub pentru căni

Pentru a-ți completa arsenalul de produse, cănile sunt o opțiune populară. Această presă dublă, îți permite să personalizezi prin sublimare, simultan, două căni! 

O poți cumpăra de aici

Pentru a putea personaliza haine albe sau căni, cu imagini, vei avea nevoie de o imprimantă de sublimare. 

Noi nu avem acest serviciu, dar putem să îți lăsăm câteva opțiuni populare pentru aceste tipuri de produse:

Imprimantă ieftină pentru sublimare

La un preț accesibil și foarte ușor de utilizat, imprimanta Epson EcoTank Epson L3250, este mică, compactă și suficient de capabilă pentru a printa grafica pentru sublimare. 

O poți cumpăra de aici

Imprimantă populară pentru sublimare

De departe cea mai populară opțiune pentru sublimare, Epson L805 este o imprimantă fiabilă și la un preț foarte decent. 

O poți cumpăra de aici

Imprimantă specială pentru sublimare

Primele două variante de mai sus, sunt niște variante la prețuri mai accesibile, dar cu imprimante compatibile cu sublimare. Sunt printre cele mai populare pentru acest segment, dar ele nu sunt concepute pentru sublimare. 

O imprimantă dedicată pentru așa ceva, este acest Sawgrass SG500. 

O poți cumpăra de aici

UPS

Pentru a proteja aparatura de fluctuatiile mari de tensiune, sau caderi de curent, iti recomandam sa folosesti un astfep de aparat, un UPS mai exact. 

Noi folosim 2,unul la una dintre imprimante si unul la unul din computere, NAS si intreaga retea de net. Asa ca daca curentul se intrerupe, chiar si pentru cateva secunde doar, nu vom pierde munca si nesalvata, si evedent material printat pana in acel moment, daca imprimanta nu finalizase deja procesul de printare.  

Il poți cumpăra de aici

UPS de capacitate mai mare!

Pentru a proteja aparatura de fluctuatiile mari de tensiune, sau caderi de curent, iti recomandam sa folosesti un astfep de aparat, un UPS mai exact. 

Al 3-lea UPS pentru noi, pe care l-am achizitionat noi, pentru a ” tine in viata” o perioada mai indelungata imprimantele, in situatiile in care curentul cade. 

Din pacate in zona noastra sunt frecvente pene de curent asa ca avemnevoie de aceste aparate. 

Il poți cumpăra de aici

Consumabile pentru personalizare

IMPORTANT! Pentru sublimare, se folosesc textile strict sintetice albe! 

Pentru personalizare cu vinyl, se poate folosi orice material, singura condiție este ca acesta să nu fie sensibil la temperaturi mari!

Tricou pentru personalizare cu vinyl

Pentru a personaliza tricouri, evident vei avea nevoie de … tricouri. Pentru personalizarea cu vinyl clasic, se pot folosi tricouri de orice culoare și materiale. Noi folosim și recomandăm bumbacul.  Este foarte plăcut la atingere și se păstrează foarte bine în timp. 

Le poți cumpăra de aici

Tricou pentru personalizare prin sublimare

Deși noi nu facem sublimare, am studiat nițel procesul. Personalizarea prin sublimare se face numai pe materiale sintetice, albe! Dacă sublimarea se face pe haine colorate, imprimeul nu se va vedea bine deloc, iar de pe bumbac se va duce după 1-2 spălări. 

Poți cumpăra tricouri albe pentru sublimare de aici

Hanorac

Hanorac, hoodie sau flanelă (cum i se mai zice), este un produs foarte popular pentru noi, din care personalizăm cu mare succes. 

Acestea se pot personaliza cu vinyl clasic sau cu DTF, dar nu și cu sublimare!

Poți cumpăra de aici

Bluză

Bluzele, alături de hanorace, sunt produse la fel de populare pentru a le personaliza, cel puțin pentru noi. 

Recomandăm oricui face personalizări de haine, să aibă la îndemână și câteva bluze, pentru clienții care își doresc astfel de produse.

Poți cumpăra de aici

Căni

Cănile sunt un cadou popular pentru multe ocazii, așa că dacă faci sublimare, este bine să le ai la îndemână și pe acestea. 

*Nu se pot folosi orice tip de căni pentru a face sublimare, ci acestea trebuie să fie special tratate pentru acest proces. 

Poți cumpăra căni de aici

Hârtie de transfer

Pentru sublimare, este nevoie de hârtie specială de transfer. Se printează în oglindă pe aceste hârtii, iar mai apoi cu ajutorul preselor termice, imaginea se transferă pe haine, căni sau alte obiecte sublimabile.

Poți cumpăra hârtia de aici

Cerneală sublimare

Cerneala pentru sublimare este absolut necesară, pentru sublimare … evident.

Pentru imprimantele cu 6 culori, precum Epson L805, puteți folosi acest set de cerneluri compatibile.

 Poți cumpăra cerneală de aici

Cerneala sublimare

Pentru varianta mai economica, in speta imprimantele cu 4 culori precum Epson Eco Tank L3250, este nevoie de un set de cerneluri compatibile pentru aceasta. 

Poti cumpara cerneala de aici

Fotografii, etichete si altele

Imprimanta Epson L805

Cea mai accesibila varianta “decenta” pentru fotografii si print-uri de pana la dimensiunea A4, Epson L805 este o varianta potrivita de inceput pentru cineva care doreste sa invete “cu ce se mananca” o imprimanta foto. Nu o recomandam pentru fotografii durabile, deoarece aceasta foloseste cerneala DYE (pe baza de apa), care in timp isi pierde din culori (se ingalbenesc sau se inrosesc, mai ales daca se foloseste o hartie foto de slaba calitate). 

O poti cumpara de aici

Imprimanta Epson P900

Pentru fotografii, afise, canvas-uri sau alte printuri foto impecabile, un epson din gama P este imbatabil. 

Cu cerneluri pe pigment care asigura o longevitate crescuta, recomandam cu cea mai mare incredere Epson P900!

Poti cumpara imprimanta de aici

Imprimanta Folio Amydor 360D

Daca doresti sa printezi cu Gold, sau cupru sau orice alta culoare metalica disponibila la rola ( desigur, compatibila cu acest tip de imprimanta), iti recomandam imprimanta pe care o folosim si noi, anume Amydor 360D. O imprimanta care nu foloseste tonner sau cerneala, ci direct folie. 
O folosim pentru invitatii de nunta in special, dar se poate folosi si la carti de vizita, vouchere sau alte produse similare! 

O poti cumpara de aici

Etichete

Pentru etichete adezive si stickere de indoor, iti recomandam aceasta hartie. 
Noi o folosim cu succes de multa vreme, si poate fi imprimata cu orice imprimanta, fie ea  pe dye sau pe pigment. 

Poti cumpara hartia de aici

Pentru etichete, se printeaza aceasta hartie cu orice imprimanta. Daca doriti ca acestea sa fie decupate pe contur, utilizati un cutter (Cameo sau Cricut, prezentate mai sus).

Flyer sau afis

Cand doresti sa printezi un flyer, un afis sau ceva mai economic, recomandam aceasta hartie foto, printabila fata si verso. Este subtire, deci ideala pentru afise sau flyere, printuri temporare care nu trebuie sa reziste mult timp. 

Poti cumpara de aici

Etichete

Pentru etichete adezive si stickere de indoor in cantitati mai mari si cu un cost mai redus/element, iti recomandam aceasta hartie la rola. 
Noi o folosim cu succes de multa vreme si poate fi imprimata cu orice imprimanta, fie ea  pe dye sau pe pigment. 

Poti cumpara hartia de aici

Fotografii clasice

Pentru fotografii clasice, la dimensiunea 10×15, indiferent ca folositi cerneala DYE sau Pigment, hartia de calitate va asigura o longevitate crescuta print-urilor. 

Hartia RC (resin coated), este o varianta ideala pentru a avea niste printuri cat mai calitative si rezistente in timp. 

Recomandam varianta RC satin, pentru ca hartia lucioasa este mai sensibila la amprente, iar pe cea mata culorile ies mai estompate. 

Desigur, este vorba de preferinte personale aici, dar noi folosim 90% pentru fotografii, hartie RC Satin. 

Poti cumpara de aici

Magneti

Pentru magneti, este nevoie de hartie magnetica. Aceasta poate fi printata direct cu orice imprimanta care poate printa pe hartie mai groasa (imprimantele recomandate de noi pot face asta), iar in combinatie cu cerneala pigment, va avea o viata lunga acest print, chiar si expuse la lumina, pe un frigider! 

O poti cumpara de aici

Canvas

Pentru Canvas, recomandam aceasta hartie la rola, de calitate superioara. Vei putea printa canvas-uri cu latura mica de pana la 50cm, spre exemplu 50x70cm sau 50x100cm…. desigur si mai mici sau dimensiuni mai atipice. Imaginatia este limita.

O poti cumpara de aici

Plotter A0+

Pentru printuri de format mare, de pana la A0+, recomandam cu incredere Canon TM 300, o imprimanta foarte capabila si versatila. 

Se poate folosi pentru a printa afise, proiecte CAD, documente arhitecturale, hartii adezive pentru etichete dar si canvas-uri sau fotografii mari. 

Aceasta vine cu cerneala de tip DYE, dar se poate folosi si cu pigment, ceea ce va ajuta la longevitatea print-urilor. 

O poti cumpara de aici

Plotter A1

Varianta mai economica a imprimantei de mai sus, ar fi aceasta:

Pentru printuri de format mare, de pana la A1, recomandam cu incredere Canon TM 200, o imprimanta foarte capabila si versatila. 

Se poate folosi pentru a printa afise, proiecte CAD, documente arhitecturale, hartii adezive pentru etichete dar si canvas-uri, sau fotografii mari. 

Aceasta vine cu cerneala de tip DYE, dar se poate folosi si cu pigment, ceea ce va ajuta la longevitatea print-urilor. 

O poti cumpara de aici

Laptop

Folosesc zi de zi, ca singurul meu computer, un laptop! 

Fie ca este vorba de edit Foto sau Video, fie ca este vorba de a rula Illustrator, Photoshop sau alte softuri pe care le utilizam in cadrul business-ului, acest laptop mic, portabil si extrem de capabil, ma ajuta sa imi fac treaba fara prea multe batai de cap sau limitari. 

Poti vedea aici o comparatie intre acesta si un desktop cu i7 si 32 GB de Ram

Il poti cumpara de aici

Monitor 4K 32 inch IPS

Daca ecranul laptop-ului este mult prea mic pentru cand lucrezi, aici avem cealalta extrema!

Am decis sa imi cumpar un astfel de monitor, pentru a avea suficienta suprafata de lucru, pentru design-uri, edit foto sau video! 

Am trecut d ela un monitor 2K de 27inch, la acest 4K de 32 de inch si e alta viata!!!

Il poti cumpara de aici

Accesorii

Trimmer 1300mm

Pentru hartie mare sau role de vinyl, canvas sau orice altceva de dimensiune mare, unde o ghilotina nu este suficienta, un trimmer este ideal!

Noi folosim unul identic, cam zilnic. 

Il poti cumpara de aici

Ghilotina 

Oricine lucreaza cu produse din hartie, are nevoie de o ghilotina! 

Cea mai simpla este perfecta pentru a putea taia hartii subtiri sau groase. 

O poti cumpara de aici

Biguitor

 

Pentru a putea face un pliu perfect in cazul unor brosuri, sau etichete sub forma de carticica, un biguitor este esential. 

 

Il poti cumpara de aici