Tehnicile noastre de personalizare, prezentate si exemplificate!
Vinil clasic: acesta se foloseste pentru a obtine imprimee cu texte si siluete, in general cu detalii si culori putine, dar cu un impact vizual clar!
Vinyl-ul clasic vine la rola, cu latura mica de 50 cm, deci putem realiza imprimee mari cu acestea, dar fiecare rola, este direct colorata.
Pentru a realiza un imprimeu cu acest material, este nevoie de un design vectorial, deoarece acest material se taie cu un aparat special, un cutter. Acest cutter foloseste design-uri vectoriale pentru a putea taia in rola de vinyl.
Dupa taiere, se indeparteaza surplusul, iar ceea ce ramane pe suportul adeziv, este ceea ce se transfera pe tricou.
Asa ca, daca dorim sa facem un text pe un tricou cu vinyl clasic, alegem culoarea de vinyl din care taiem design-ul.
Pentru a folosi 2 sau mai multe culori, pentru fiecare culoare, este nevoie de design separat!
Datorita faptului ca pentru aceasta tehnica materialul trebuie taiat de catre cutter si mai apoi trebuie indepartat surplusul manual, nu vom face elemente foarte mici si foarte detaliate cu acesta.
Vinyl 3D: acesta este identic cu vinylul clasic in ceea ce priveste aplicabilitatea, caracteristicile fizice si modul de lucru in ceea ce priveste taierea si indepartearea surplusului, dar se diferentiaza foarte mult prin grosimea lui.
Daca vinylul clasic are o grosime de cativa microni, vinylul 3D are o grosime de 1mm. Acest lucru il face foarte reliefat si deosebit fata de cel clasic.
Tot datorita grosimii acestuia, suntem si mai limitati la detaliile pe care le putem taia, asa ca acest material se preteaza doar la elemente foarte simple si mari!
Vinyl printat eco-solvent: Acest vinyl vine tot la rola, cu latura mica de 50cm, ceea ce ne permite sa facem imprimee mari, dar aici nu mai avem limitarea culorilor si a detaliilor ( in functie de anumite design-uri, putem totusi intalni si aici limitari de detalii).
Acesta vine la rola de culoare alba, care se poate printa cu absolut orice pattern, culoare, fotografii sau alte elemente. Se printeaza cu cerneala Eco-Solvent, la o rezolutie foarte mare, iar detaliile si culorile rezultate sunt foarte placute si de calitate.
Cu acest material, putem pune efectiv o fotografie pe un material textil.
Fiind totusi vinyl, si acesta poate fi decupat cu un cutter, astfel avand si posibilitatea de a printa vinyl-ul, iar mai apoi sa il decupam, pentru a rezulta un design mai complex. Desigur, avem si aici limitarile cutter-ului si a indepartarii surplusului, deci vom limita taierea la elemente simple, nu foarte complexe sau mici.
Pentru aceasta tehnica, este nevoie de un proiect cu zona de bleed! Fara zona de bleed, taierea se va face cu margine alba.
Puteti trimite proiectul direct cu linie de taiere ( pe un layer separat) sau o vom adauga noi, in functie de cum ne permite design-ul.
DTF: sau direct to film, este o tehnica de personalizare unde design-ul se printeaza pe un film special, care mai apoi se transfera termic pe textile.
Calitatea imaginilor este foarte buna, la fel si rezistenta in timp (noi testam haine personalizate cu DTF inca din septembrie 2021, iar print-ul se mentine perfect).
Pentru aceasta tehnica avem nevoie de fisiere cu fundal transparent, in format .png sau .PDF! Daca imaginea are fundal alb sau negru, se va printa si acesta, de aceea recomandam ca imaginile sa fie fara fundal!
Avantajul aici este ca nu mai avem nevoie de fisiere vectoriale sau zona de bleed!
La aceasta tehnica, avem o limitare de dimensiune, anume 18x28cm! Aceasta fiind dimensiunea maxima la care se pot imprima design-urile!
Se utilizeaza LAYOUT-ul de photoshop pe care il punem la dispozitie aici, in care va puteti aseza design-ul dupa cum doriti si la ce dimensiune doriti. Dimensiunea din proiect, va fi si dimensiunea de print.
Daca nu aveti Photoshop Instalat, puteti utiliza Photopea, gratuit direct in browser pentru a face acelasi lucru, ca si in photoshop!!
Important!!: Layout-ul este in format A4 ( 21x30cm), dar zona utilizabila este cea dintre liniile de ghidaj ( 18x28cm). Nu se pune nimic in afara zonelor de ghidaj!! Fisierul se salveaza ca .PNG, fara crop inainte!
Indiferent de tehnica aleasa pentru personalizare, va recomandam sa nu utilizati elemente, in special text, mai subtire de 1mm! Asta pentru ca suprafata acestor elemente este foarte mica si nu va face priza buna cu materialul textil, ceea ce va reduce considerabil rezistenta in timp.
Rezistenta in timp!
Noi personalizam haine din 2019. Atunci am facut primele tricouri personalizate si tot de atunci si purtam haine personalizate de noi ( in mare parte doar asa ceva purtam).
Mare parte inca rezista eroic de atunci, motiv pentru care avem incredere sa continuam cu aceste tehnici pe care le intelegem si le stapanim!
“Secretul” longevitatii acestor imprimee este unul, mai exact spalarea corecta: la 30 de grade si pe dos!! Atat, nimic mai simplu!!
Astfel vom proteja atat materialul textil, si mai ales imprimeul.
Desigur, faptul ca nu folosim materiale ieftine, si de proasta calitate, ajuta foarte mult. Atat textilele cat si materia prima folosita la personalizare, este de la producatori si distribuitori reputabili!
La un momentdat si acestea vor ceda, este ceva normal, dar estimam ca noi sau altii care poarta hainele personalizate de noi, se vor plictisi de respectivele produse, cu mult inainte ca acestea sa inceapa sa se deterioreze, daca sunt spalate dupa indicatiile de mai sus!